Aktuality

Výkopové práce omezují dopravu v ulicích Žižkova a Stadická

19. října 2020 |

Probíhající výkopové a další práce jsou součástí projektu rekonstrukce ulic Školní, Budovatelů a Stadická. Právě poslední z nich se blíží svému dokončení a proto postoupily až na křižovatku s průtahovou komunikací Žižkova ulice/Špindlerova třída. V současné chvíli je výjezd ze Stadické ulice zcela uzavřen. Průjezd Žižkovou značně omezuje odfrézovaná část vozovky i pohyb dělníků a jejich techniky v jejím okolí. Rychlost projíždějících vozidel je omezena na 30 km/h a v časech dopravní špičky se tvoří kolony. Situaci znesnadňuje i souběžně probíhající výstavba obchvatu města, kvůli které místem projíždí nákladní automobily s materiálem. Dnes odpoledne v průběhu výkopových prací došlo navíc k havárii plynu. Na místě zasahovali hasiči a policie. 

Vzhledem k aktuální situaci a dlouhodobě omezené průjezdnosti této lokality proto doporučujeme řidičům volit alternativní trasu. A to nejen místním, ale především těm, kteří se mohou na cestě Roudnici nad Labem vyhnout. Dokončení křižovatky je plánováno na konec tohoto měsíce, avšak v závislosti na meteorologických podmínkách se může pokládka finální asfaltové vrstvy zpozdit. 

Po dokončení budou ve Stadické ulici zcela nové povrchy tak, jak to již nyní můžeme vidět v ulicích Školní a Budovatelů. Projekt nezapomíná ani na přesné vymezení stání pro osobní automobily, prostoru pro cyklisty i chodce. Jsou do něj zakomponovány principy zadržování dešťových vod v místě stavby, ať se již jedná o vsakování dlažbou v parkovacích stáních a částečně i v chodnících, nebo v tzv. „dešťových zahradách“, tedy v zelených plochách k tomu uzpůsobených. Stavba dále propojuje chodníky v jednotlivých ulicích, které jsou, společně s místy pro přecházení, navrženy jako bezbariérové. Samozřejmostí je i výměna veřejného osvětlení, včetně doplnění zcela nových lamp.

 

Prezentaci projektu rekonstrukce naleznete ZDE.

Další aktuality