Aktuality

Pomáhej Ukrajině - registruj se jako dobrovolník!

03. března 2022

Nabízíte pomoc válkou stiženým ukrajinským občanům? Chcete se stát dobrovolníkem? Roudnice nad Labem aktivně spolupracuje s databází portálu Pomáhej Ukrajině. Registrací na www.pomahejukrajine.cz pomůžete efektivnější organizaci dobrovolnické činnosti, nabídek ubytování, služeb i dalších aktivit s cílem pomoci v současné krizi související s válkou na ukrajinském území.

Cílem platformy Pomáhej Ukrajině je soustředit nabídky a potřeby pomoci na jednom místě a adrese. Co nejlépe je využívat a pomoci jejich propojení. Zároveň se snaží spojit již existující nabídky a platformy. Zapojit se může úplně každý, kdo chce pomoci -  jednotlivec, firma, nebo obec. Platformu zajišťuje Konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty v ČR, které sdružuje 15 nevládních organizací zabývajících se dlouhodobě migrací a integrací cizinců. Technologicky ji vyvinula společnost Contember s podporou dobrovolníků. Prvotní impuls vznikl z podnětu Jana Böhma a Daniela Kolského.

Provozovatel portálu se snaží dlouhodobě ověřovat nabídky, koordinovat jejich další využití i podporovat klientky a klienty.
"Vždy se řídíme zájmem příchozích a snažíme se pro ně zajistit důstojné podmínky. Také proto nejsou některé nabídky přímo zveřejněny na webu, ale projdou nejprve ověřením a propojením pomáhajících a těch, kdo pomoc potřebují. Zapojené nevládní organizace nemohou přejímat odpovědnost za všechny nabídky ani za poptávku, ale pokusí se obě strany dobře informovat a propojit obě strany tak, aby pomoc byla co nejúčinnější. V případě zveřejněných nabídek, na které mohou reagovat přímo ti, kteří pomoc potřebuji, ale nemáme možnost kvalitu nabízených služeb kontrolovat," odpovídají na jeden z často kladených dotazů.

Vyplnění nabídky dobrovolnické pomoci na pomahejukrajine.cz zabere jen pár minut. Pokud se chcete zařadit mezi dobrovolníky přímo v Roudnici nad Labem, uveďte to prosím v dotazníku jako doplňující informaci.

Stačí postupovat krok za krokem podle tohoto videonávodu:

 

Zastupujete neziskovou organizaci, municipalitu, nebo některou z dalších organizací pomáhajících konkrétním klientům? Požádejte si o přístup do databáze prostřednictvím formuláře.

Další informace a užitečné odkazy naleznete v sekci POMOC UKRAJINĚ.

zdroj: pomahejukrajine.cz

Další aktuality