Aktuality

Katalog sociálních a blízkých služeb - pomoc v obtížných životních situacích

21. dubna 2020

Každý z nás se jistě někdy dostal nebo může dostat do situace, která je nad naše síly. Přitom se nemusí jednat o stav, kdy není člověku pomoci. Pomocnou ruku může podat některý z mnoha po­skytovatelů sociálních služeb, volnočasových a svépomocných akti­vit. Katalog sociálních a blízkých služeb v regionu Roudnice nad Labem a spádové oblasti sdružuje všechny regionální poskytovatele, kteří na území naší obce s rozšířenou působností pomáhají řešit neblahé životní situace, případně dokážou projevy životních problémů zmír­ňovat.

 

„Byl bych velice rád, kdyby katalogu sociálních služeb nebylo třeba, ale život na nás občas naloží břímě, se kterým musíme kráčet. Věřím, že když už budete tento dokument potřebovat, naleznete v něm pomoc. Zástupci města a poskytovatelé uvedených služeb se snažili, aby byl co možná nejpřehlednější,“ říká místostarosta Vlastimil Čtverák, do jehož gesce spadá roudnický odbor sociálních věcí.

 

Katalog vznikl za finanční podpory získa­né z dotace Evropské unie, Operačního programu zaměstnanost, výzvy Podpora procesu plánování sociálních služeb na obecní úrovni. Dokument je určen pro širokou veřejnost, včetně pracovníků obcí regionu, či pro poskytovatele, jako nástroj pro poskytnutí základního sociálního poradenství uživatelům služeb.

Další aktuality