Aktuality

Příspěvkem do Sbírky potravin pomůžete lidem v nouzi

16. listopadu 2020

Sbírka je organizována ve všech krajích regionálními potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert,  Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a Rohlik.cz. Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech. Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Evropskou federací potravinových bank. 

Nakoupit a darovat potraviny nebo drogistické výrobky můžete i v Roudnici nad Labem a to na 4 místech: v supermarketu TESCO, v Bille a prodejnách drogerie - ROSSMANN a DM drogerie.  

Organizátoři akce se snaží akcí upozornit na to, že v současné době je mezi námi obrovské množství rodin s dětmi, ale i seniorů, kteří se dostali, ne vlastní vinou, do existenčních problémů a mnozí z nich nemají peníze ani na jídlo. Zásoby potravinových bank jsou minimální a tato sbírka je velkou příležitostí, jak těmto lidem pomoct. 

Výtěžek ze sbírky v Roudnici nad Labem získají neziskové organizace, které zde působí a ty je rozdělí potřebním lidem z našeho města a okolí.

Další aktuality