Aktuality

Očkování proti COVID-19: odpovědi na časté dotazy

26. února 2021

Kdy bude očkovat Podřipská nemocnice s poliklinikou (PNsP) v Roudnici nad Labem veřejnost? 

Očkování PNsP zahájí 3. 3. 2021. Nejprve budou naočkováni lidé ve skupině 1A (dle vládní očkovací strategie) - tedy senioři 80+, kteří jsou již zaregistrováni v rezervačním systému. Termíny očkování se vypisují dle aktuální dostupnosti vakcín na očkovacím místě. 

Bližší informace k očkování v PNsP naleznete na https://www.pentahospitals.cz/nemocnice-roudnice/

Jako senior 80+ jsem se zaregistroval do centrálního systému a vybral si očkovací místo v PNsP v Roudnici n. L. Proč jsem zatím neobdržel termín očkování? 

Vyčkejte na informační SMS, která Vás bude informovat o volném termínu očkování. Jeho termín je závislý na počtu vakcín, které očkovací místo obdrží. Čekací doba může být i několik týdnů. Pořadí očkovaných je určeno dle věku (od nejstarších ročníků sestupně). 

Chci změnit očkovací místo, které jsem uvedl v původní registraci. Jak mám postupovat?

Je třeba vytvořit novou registraci na https://registrace.mzcr.cz/ a vybrat preferované očkovací místo. Původní rezervace bude automaticky zrušena. 

Jsem senior 70+ a mám zájem o očkování, co mám dělat? 

Od 1. 3. 2021 se můžete registrovat na https://registrace.mzcr.cz/. Vyčkejte na informační SMS, která Vás bude informovat o volném termínu. Čekací doba může být i několik týdnů, protože nejprve proběhne doočkování seniorů 80+ a vypsané termíny závisí na dostupnosti vakcín v očkovacím místě. 

Zajímají mě podrobné informace k registraci očkování, kde je naleznu? 

Bližší informace k očkování naleznete na https://covid.gov.cz/situace/registrace-na-ockovani

Jsem imobilní senior a nemohu se dostavit na očkovací místo, co mám dělat?

Kontaktujte svého obvodního lékaře a domluvte se na dalším postupu. 


Pokud na uvedených zdrojích nenacházíte odpovědi na své otázky nebo jako senior potřebujete pomoci v obtížné životní situaci, kontaktujte prosím naši  seniorskou linku 702 202 834. V úředních hodinách Vám pomůže a poradí sociální pracovnice Mgr. Jana Marková. (pondělí a středa 7:00 – 17:00, úterý a čtvrtek 9:00 – 15:00, pátek 9:00 – 13:00)

Další aktuality