Aktuality

Dům dětí nabízí pestrý výběr rukodělných činností

21. září 2021

Roudnický dům dětí a mládeže TREND i v letošním roce nabízí pestrý výběr volnočasových aktivit. Dětí vytváření výrobky ze všemožných materiálů, od papíru, textilu a dřeva, přes řadu přírodních i umělých materiálů, až po ovoce a zeleninu. Do kroužků keramiky, korálkování a drátování, papírových modelářů, 3D dílen a dalších se lze zapsat až do konce října.

Keramika, malování a vyrábění

Velmi oblíbené jsou například kroužky keramiky, v letošním roce bylo otevřeno osm skupin. Oblibě se těší také Ateliér kresby a malby, Malování s fantazií nebo Dovedné ručičky, kde zbývá jen pár posledních míst.

Naopak neobvykle nízký zájem byl v průběhu září o Klub Šikula, kde školní děti tvoří výrobky z různých materiálů, věnují se činnostem jako je práce s ovčí vlnou a plstění, batikování a textilní techniky, odlévání svíček a mýdel, výroba vánočních, velikonočních a jiných ozdob, tvoření dárečků a drobností pro radost. Zde záleží na zájmu v měsíci říjnu, jestli se kroužek vůbec otevře.

Technické řemeslné činnosti

Přiložit ruku k dílu a přiučit se technickým dovednostem mohou žáci základních a středních škol také v řadě technicky zaměřených kroužků s ruční výrobou. Především chlapci jistě ocení práci v řemeslné dílně nebo modelářském kroužku.

Mezi letošní novinky patří 3D dílna pro žáky z druhého stupně, v níž budou stavět modely s pomocí 3D tiskáren, polystyrenu a dalších materiálů. Pro mladší děti byl nově otevřen kroužek Papíroví modeláři. V něm si mohou žáci postavit například auta, lodě, letadla, modely budov, nebo třeba zámky či pokojíčky pro panenky.

Šití, patchwork a drátování

Dívky jistě zaujme možnost ušít si látkové polštářky, tašky, pouzdra a další doplňky v kroužku Patchwork. Naučí se práci na šicím stroji, samy si vyberou barevné látky a odnesou si domů krásné výrobky.

Velmi pěkné výtvory vznikají také v kroužku Korálkování a drátování, kde se žáci kromě tvorby šperků naučí také vyrábět dekorace z ocelových, měděných či barevných kovů nebo třeba odrátovat kameny či nádoby.

Vykrajování z ovoce a zeleniny

Radostí pro šikovné ruce a zároveň zajímavostí v nabídce DDM je kroužek Food carving, který je pro děti od 10 let. V něm se vykrajují a vytvářejí zvířátka, květiny a další tvary z ovoce a zeleniny. S šéfkuchařem Mílou zde žáci zažijí spoustu tvůrčí zábavy a se speciální sadou nožíků a vykrajovátek zhotovují pěkné zdobené pokrmy. V kuchyňce probíhají i další kroužky vaření a pečení – Malý kuchtík a Dobroty s Trendem.

Nabídka a ceny pro všechny

„Veškeré kroužky DDM i jejich ceny jsou zveřejněné na webových stránkách www.ddmtrend.cz. Protože se jedná o školské zařízení zřizované městem, je zdejší zájmové vzdělávání dostupné všem. Cena kroužků začíná už na 25 Kč za hodinu, platí se pololetně podle druhu a náročnosti činnosti od 400 do 900 Kč. V případě, že by došlo k nechtěnému přerušení činnosti DDM nebo k předčasnému ukončení kroužků, bude platba všem v poměrné části vrácena. Spektrum činností je široké, stačí si jen vybrat. Na všechny děti se moc těšíme,“ říká Zdeňka Fillerová Studená, ředitelka DDM TREND Roudnice n. L.

Vyberte si z pestré nabídky kroužků DDM TREND ZDE!

Další aktuality