Aktuality

Sběrem elektra pomáháte ochraně životního prostředí i místnímu odpadovému hospodářství

27. dubna 2022

Díky svým obyvatelům se Roudnice nad Labem může za uplynulý rok 2021 pochlubit sběrem starého elektra určeného ke zpětnému odběru a recyklaci o hmotnosti 74,67 t. Na každého obyvatele tak připadá 5,85kg vysloužilých spotřebičů.

Správným nakládáním tímto odpadem přispíváte ke snížení spotřeby elektřiny a produkce skleníkových plynů i celosvětovému omezování těžby ropy a železné rudy. Recyklací se pokrývá i část dodávek mědi nebo hliníku pro průmyslovou výrobu.

Konkrétní přínos obyvatel po každém uzavřené roce spolupráce vyčísluje dokument Osvědčení o podílu na zlepšení životního prostředí, který na základě dosažených výsledků vystavuje kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů Elektrowin. Zajímavosti, vyplývající z toho aktuálního si můžete prohlédnout v přiložené grafice. V neposlední řadě byla spolupráce oceněna z tzv. motivačního programu částkou 57 574 Kč, která bude využita pro další zvyšování kvality místního odpadového hospodářství. Děkujeme, že využíváte služeb Sběrného dvora Hostěraz a nakládáte se svým odpadem zodpovědně.

Další aktuality