Aktuality

Labská cyklostezka se otevírá v předstihu

28. dubna 2023 |

Výstavba servisního centra Ředitelství vodních cest České republiky pokračuje dle avizovaného plánu. Zhotoviteli Strabag se podaří cyklostezku otevřít dokonce s předstihem již dnes večer. O prodlouženém víkendu tak můžete vyrazit na nerušenou projížďku kolem Labe!

"Na stavbě servisního centra pro lodě v Roudnici nad Labem jsou znát první stavební pokroky. V minulém týdnu byly osazeny dvě vyvazovací dalby, které ční nad hladinu Labe a jsou tak aktuálně nejviditelnějším prvkem stavby. Bagr aktuálně odtěžuje navážku, která pomáhala při pohybu stavební techniky. Dobrou zprávou je, že doposud uzavřenou cyklostezku se podaří zhotoviteli Strabag Česko zprůjezdnit dva dny před termínem tak, aby v době prodlouženého víkendu mohla sloužit pro procházky obyvatel Město Roudnice nad Labem, oficiální stránka i turistů. Přístupná bude tedy již od dnešního večera. I tak je ale nutné se v okolí stavby, která potrvá ještě několik měsíců, pohybovat se zvýšenou opatrností," informovalo dnes Ředitelství vodních cest České republiky.

Zároveň končí i uzavírka navazujícího úseku cyklostezky, procházejícího stavbou přístaviště pro malá plavidla, realizovanou společností Metrostav a.s.
Stavba přístaviště se blíží do finále, stále na ní však probíhají dokončovací práce. Dbejte proto prosím v blízkosti obou staveb své bezpečnosti.

zdroj/foto: ŘVC ČR; stavby financuje Státní fond dopravní Infrastruktury

Další aktuality