Aktuality MP

Městská policie dostala nové hybridní vozidlo

01. ledna 2020

„Zastupitelstvo města rozhodlo koupit toto vozidlo, aby městská policie měla kvalitní dopravní prostředek, který by zároveň šel s dobou a splňoval ekologické normy. Hybrid byl zvolen také vzhledem k městskému provozu, velké zátěži a nájezdu služebních vozidel. Jeho výhodou je i zásadní úspora paliva. Automobil je velmi ovladatelný, tichý a jsem přesvědčen, že bude strážníkům plně vyhovovat,“ vysvětlil starosta František Padělek, který si řízení nového automobilu osobně vyzkoušel.

 

Město Roudnice využilo možnosti čerpání prostředků ze Státního fondu životního prostředí České republiky. Na nákup vozu za konečnou cenu 512 364 Kč s DPH získalo dotaci ve výši 50 tis. Kč.

 

„Roudnice nad Labem patří mezi města, kde je poměrně bezpečno. A není to samo sebou, ale právě proto, že máme kvalitní městskou policii, která dbá na pořádek, bezpečí občanů a jejich majetku. Když chceme po městské policii, aby odváděla perfektní výkony, tak samozřejmě musí mít patřičné odpovídající technické vybavení,“ dodal starosta.

 


 

Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. Více na www.sfzp.czwww.mzp.cz.

 

Další aktuality